Terugblik Whiskydiner

Op zaterdag 26 november stond het traditionele en culinaire whiskydiner op het programma. Met dit jaar maar liefst 6 gangen met bijpassende whisky’s. Het was heerlijk! Bijzonder om te merken dat whisky’s soms beter gaan smaken bij een gerecht of andersom dat de whisky het gerecht ‘naar boven haalt’. Hieronder een sfeerimpressie om terug te blikken op het whiskydiner 2022.


Terugblik whiskyproeverij l 28 oktober 2022

Op vrijdag 28 oktober stond er weer een ouderwetse whiskyproeverij op het programma met deze keer de wat bijzondere whisky’s. We hebben we hard gelachen, lekkere whisky’s geproefd waarbij uiteraard de meningen weer waren verdeeld. Want zoveel leden, zoveel verschillende smaken. En over smaak valt eigenlijk niet te twisten, al proberen we dat wel.

We hebben de volgende whisky’s geproefd:

  • Hibiki Suntory Whisky
  • Lagavulin The Distillery Edition
  • Filliers Single Malt Whisky Sherry Oak 10YO
  • Saint Brandarius Original

Whisky-diner l 26 november

Op zaterdag 26 november staat weer het jaarlijkse culinaire hoogtepunt op de agenda van de Goorse Whisky Club, namelijk het Whisky-diner. Meerdere gangen met altijd een bijpassende whisky per gang. Zorgvuldig samengesteld door d’Olde Smidse en Mitra Voortman. Een echte smaakbeleving voor elke whisky-liefhebber of iedereen die van lekker eten houdt.

Kosten: € 60,00 voor leden en € 70,00 voor niet leden;

Opgave: via deze link

Datum: Zaterdag 26 november vanaf 19:00 uur

Locatie: Bar Bistro d’ Olde Smidse


Kampvuur Mythen en Sagen

Was je erbij? Het was weer een prachtige avond in de kampvuurkuil aan de Stoevelaarsweg. De GUS had zich weer verzameld rond een paar kuub haardhout. En we hadden ons verzekerd van de geweldige verhalenvertelster Thea Kroese. Ze kwam weer met onder andere een versie in het Twents van een verhaal van Godfried Bomans. En dat was niet alles wat ze meebracht: namens de eerder door ons bezochte distilleerderij Kalkwijk in Vroomshoop bracht ze daar geproduceerde whisky likeur mee.. een heerlijk cadeau van Kalkwijk en de vraag of we nog eens langskomen. De kampvuur traditie houden we in ere, dus voor volgend jaar. Mis het niet!


Whisky-proeverij: Wagyu boerderij en Smidse BBQ

Wagyu tour en Smidse BBQ

Zaterdag 9 oktober hebben we weer een prachtige proeverij op het programma staan. We fietsen s ’middags naar de boerenfamilie Nijhof in Delden. Daar krijgen we een rondleiding door de boerderij met een hapje en drankje. Na het bezoek aan de boerderij vertrekken we weer naar ons clubhuis voor een BBQ bij d’Olde Smidse. Waar Glenn een Smidse-BBQ voor ons verzorgt en Arjan weer de whisky’s heeft uitgezocht. 

Bier, Bach en massage, een bijzonder verhaal, een bijzonder stukje vlees. Het draait allemaal om de uitmuntende kwaliteit van het vlees, en in het bijzonder het vet. Wagyu is een van oorsprong Japans koeienras en worden geroemd om het onvoorstelbaar rijk gemarmerde vlees. Waar het beste Westerse vlees doorlopen is met witte strepen, is Japanse wagyu meer vet dan vlees. Dit prachtige verhaal speelt zich af in Delden bij boerenfamilie Nijhof. 

Datum:            Zaterdag 9 oktober:

Starttijd:         14:00 uur bij d’Olde Smidse

Kosten:           voor leden € 30,00 en niet leden € 37,50

Opgave:        https://forms.gle/9tT1mXPLcYA1LPKL7


Whiskyzwerftocht: ‘Finding the lost distillery’s’

Op zaterdag 22 mei stond de whiskyzwerftocht op de agenda. De weersvoorspellingen werden op de voet gevolgd, maar precies bij aanvang van de activiteit was het droog. Het verzamelen gebeurde op de picknickplek aan de voet van de Herikerberg. Vanuit daar gingen de whiskyliefhebbers in groepen uiteen. Aan de hand van een fototocht, zwierven de groepen door het bos. Het was een prachtige route! Onderweg waren er opdrachten zoals boomstamwerpen, hoefijzer gooien en spijkers in een eikenhouten blok slaan (iets wat ambitieus bleek te zijn). Daarnaast kregen de deelnemers een boekje met vragen mee. Natuurlijk werd er ook whisky gedronken. Deze kwam in een knapzakje met lekkers dat was weer super geregeld.


Proeverij GUS-Whisky-Rally

Op vrijdag 28 februari vond de finish plaats van de eerste GUS-Whisky-Rally. ” De enige rally waarbij het nuttigen van alcohol is toegestaan bij deelname” aldus Ernst Pieper.

De week voor het evenement ontvingen de 18 deelnemers de route informatie en bijbehorende opdrachten. Aan de hand van de route-kaarten konden vragen worden beantwoord. Het was een spannende strijd tussen de rally-rijders. Uit eindelijk bleek Marc van Dam de beste Rally rijder en de wisselbokaal blijft pronken op zijn schouw.

Tijdens de finish konden we ook weer enkele Schotse Whisky’s proeven, samengesteld door Mitra Arjan Voortman. Samen met hapjes van d’ Olde Smidse.


Unieke jubileum clubwhisky

UPDATE: We zijn uitverkocht in de pre-order!

De Goorse Whiskyclub GUS viert dit jaar het 10-jarig jubileum en ter ere hiervan komen we met een jubileumwhisky. Dit is echter niet zomaar een “dertien in een dozijn” whisky maar een zeer bijzondere, namelijk de Old Particular Glen Garioch 12YO Bourbon Barrel 48,4%.

Zeer exclusieve whisky

Dit is een Single Cask Whisky waar 300 flessen van afgevuld kunnen worden en dus ook exclusief voor ons afgevuld wordt (komt dus ook niet meer op de markt). Op de fles zal vermeld worden dat deze gebotteld is ter ere van het 10-jarig jubileum van de Goorse Usquebaugh Society in samenwerking met Bar Bistro d’Olde Smidse en Mitra Arjan Voortman.

Eenmalige fill vergelijkbaar met de Glen Garioch

Zoals reeds gezegd is dit een eerste en eenmalige fill die je kunt vergelijken met de Glen Garioch die op sherryvaten heeft gelagerd. Het verschil is echter dat de jubileumwhisky iets meer vanilletonen heeft en daardoor nog zachter, zeg maar gerust fluweelzacht is, ten opzichte van de Glen Garioch die op sherryvaten heeft gelagerd.

Voorinschrijving

Er is echter 1 ‘maar’ aan deze whisky en dat is dat we hem alleen gaan bottelen als we ook daadwerkelijk het aantal van 300 flessen halen. Daarom werken we met een voorinschrijving en deze loopt tot 15 februari. De verkoopprijs voor deze exclusieve whisky bedraagt €75,– per fles. Leden van de GUS en de bezitters van de Goorse Whiskypass hebben 10% korting op deze verkoopprijs.

GO or NO GO

Bij voldoende animo gaan we de bestellingen verder organiseren en zullen we ook vragen om een betaling vooraf. Om de exclusiviteit te waarborgen zijn we voornemens om het hele vat op te kopen en te laten bottelen, dit betekent dat we zo’n 300 flessen moeten verkopen. Dit willen doen via een voorinschrijving. Uiteindelijke willen we clubwhisky uitleveren in dit voorjaar.

Meedoen

Bij interesse horen we graag hoeveel flessen je zou willen, dan via onderstaan knop. (Je mag uiteraard ook je vrienden, kennissen, buren,etc.. vragen of ze interesse hebben).